Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τα αναψυκτικά «Ψηλορείτης» αποτελούν σήμερα τη συνέχεια μιας οικογενειακής επιχείρησης, που ξεκίνησε λίγο καιρό μετά τον πόλεμο και συγκεκριμένα το 1949, από τον παππού του σημερινού ιδιοκτήτη και διευθυντή, κ. Γιώργου Δασκαλάκη. Με πενιχρά μέσα αλλά με περίσσιο κόπο, φωτισμένο όραμα και αταλάντευτη εμμονή στην ποιότητα, η επιχείρηση κατάφερε να αντέξει και να συνεχίσει την πορεία της παρά τις ολοένα και αυξανόμενες πιέσεις από την αγορά, χωρίς μάλιστα να βοηθηθεί με κάποια μορφή επιδότησης.

Ο Γιώργος Δασκαλάκης, εγγονός του ιδρυτή, βρήκε το θάρρος και οδήγησε τη βιοτεχνία αναψυκτικών «Ψηλορείτης» στη νέα χιλιετία «ανακαλύπτοντας» διεξόδους για την εμπορική προώθηση των προϊόντων της.

Έτσι, πέρα από τη διάθεση των παραγομένων αναψυκτικών στην τοπική αγορά, η επιχείρηση έχει ήδη αρχίσει να συνεργάζεται με κάβες στην Αθήνα, που πωλούν κρητικά προϊόντα.

Το «χαρτοφυλάκιο» των προϊόντων που παράγονται συνίσταται από αεριούχα ή μη αναψυκτικά, αλκοολούχα ή μη ποτά, χυμούς και εμφιαλωμένο νερό, με βασικό «κορμό» τα εξής προϊόντα: γκαζόζα, πορτοκαλάδα, λεμονίτα, μπυράλ και σόδα. Oι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται προέρχονται από την Κρήτη ενώ η τυποποίηση γίνεται μόνο σε γυάλινες συσκευασίες των 250ml, σε μια μικρή μονάδα στο χωριό Σκούρβουλα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Συνεχίζοντας στα «χνάρια» μιας οικογενειακής επιχείρησης αλλά σε ένα νέο περιβάλλον, η εταιρεία αναψυκτικών «Ψηλορείτης» δε θα μπορούσε παρά να εμποτίζει με τις αξίες της και την αγάπη της για τις αυθεντικές, ποιοτικές κρητικές ύλες το προϊόν που παράγει και προσφέρει στον κόσμο. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι τα αναψυκτικά που παράγονται μέχρι σήμερα βασίζονται στην ίδια συνταγή εδώ και 64 χρόνια.

Έτσι η βασική φιλοσοφία της εταιρείας συνίσταται στην παραγωγή με αγάπη, φροντίδα, μεράκι, πάθος και ενίοτε «κουζουλάδα» απέναντι στα μεγαθήρια της αγοράς δράσης, αναψυκτικών που διακρίνονται για τη γεύση και την ποιότητα τους. Μια γεύση ξεχωριστή που ξυπνά την αγνότητα και ανάμνηση μιας άλλης εποχής, προσφέρει ευχαρίστηση και δροσιά και δίνει την αίσθηση της απόλαυσης ενός δροσιστικού ποτού μέσα σε ένα καταπράσινο, ηλιόλουστο φυσικό τοπίο της Κρήτης.